Formule 1 Grand Prix van Canada
12-14.06.2020

Informatieover het circuit

DeGrand Prix van Canada wordt in het centrum van Montréal gehouden opÎle Notre-Dame, een kunstmatig eiland in de St. Lawrence River. Heteiland werd speciaal aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1967en was later ook het toneel van enkele sportevenementen tijdens deOlympische Spelen van 1976. Toen er problemen waren met de veiligheidvan de eerder gebruikte Grand Prix-circuits in Canada, werden deGrand Prix-races verplaatst naar Île Notre-Dame. Het circuit kreegzijn huidige naam, Circuit Gilles Villeneuve, na de tragische doodvan de geliefde Canadese Formule 1-coureur in 1982.

Dankzijeen uitgekiende combinatie van snelle en langzame bochten met langerechte stukken is het een snel circuit. Hoewel het circuit speciaalvoor de autosport is aangelegd, maakt het de rest van het jaar deeluit van het openbare wegennet. Hierdoor zijn er vlak langs de baaneen aantal hindernissen waardoor al veel ervaren coureurs zich hebbenlaten verrassen. Het bekendste onderdeel van het circuit is de muurbij het uitkomen van de laatste chicane. Deze muur stond vroegerbekend als de 'Quebec Wall', vanwege de op de muur geschilderdewelkomstboodschap 'Bienvenue au Québec'. Sinds 1999 heeft de muur debijnaam 'De muur van de kampioenen', omdat de muur in dat jaar heteindstation bleek voor maar liefst drie F1-kampioenen: MichaelSchumacher, Damon Hill en Jacques Villeneuve.

Ondanksdergelijke bezwaren zijn de coureurs zeer te spreken over ditcircuit, omdat het een van de weinige is waar inhalen goed mogelijkis. Dit is een belangrijke vereiste voor een spannende race. Deprachtige omgeving van het circuit en de prettige atmosfeer van destad Montréal maken deze Grand Prix tot de ideale keuze voor alleFormule 1-liefhebbers die bereid zijn de oceaan over te steken.

Besteluw tickets ruim van tevoren, want er is maar een beperkt aantaltickets voor de tribunes en de open ruimte beschikbaar.