Formula 1 Brasilian Grand Prix
13-15.11.2020
Rataesittely


Brasilian Grand Prix ajetaan Sao Paulon laitamilla Brasialaisen F1-kuljettajan mukaan nimetyllä Autodromo Joe Carlos-radalla. Rata, aikaisemmalta nimeltään Interlagos, rakennettiin vuonna 1936 kun maanomistajat ymmärsivät että se ei sovellu asumiseen ja päättivät näin rakentaa kilparadan. Perinteinen nimi, Interlagos tulee siitä tosiasiasta, että rata rakennettiin kahden laajan tekojärven alueelle. Alkuperäinen rata salli autojen pitää huippunopeuden jopa kaksikymmentä sekuntia ja sitä pidettiin erittäin vaarallisena, joten siksi radan ulkoasua muutettiin kuljettajien turvallisuuden parantamiseksi.


Huolimatta radan suuresta korjaustyöstä vuonna 1990, nykyisellä 4.4 kilometriä pitkällä kilparadalla on vieläkin erittäin pitkä huippunopeuksien osio joka sisältää kuoppia ja nopeita käännöksiä. Monet kuljettajat pitävät Interlagoa mielenkiintoisena sillä se rata seuraa mäkisen maaston ylä- ja alamäkiä ja näin tekee siitä kuljettajille haastavamman ajaa ja vaatii myös enemmän tehoa autojen moottoreista.


Interlagosin tiloja, kisaorganisaatiota ja radan yleistä turvallisuutta on usein arvosteltu. Näiden kysymysten korjaamiseksi tehtiin viimeisen 30 vuoden aikana suurimmat vuonna 2007 rataa koskevat laajat korjaustyöt. Nykyinen asfaltti korvattiin kokonaan tuloksena paljon tasaisempi ratapinnoite. Samaan aikaan, uusi pääkatsomo rakennettiin vaikka varikkosuoralta sisäänkäynti oli tehostettu turvallisuuden parantamiseksi.


Epäilemättä oli vuoden 2007 F1 Mestaruus yksi viime vuosikymmenen jännittävimpiä. Yksi suurimmista hetkistä koko kaudella oli kun Kimi Räikkösestä tuli maailmanmestari tekemällä 7 pisteen etumatkan kisan aikana. Varmistu että ostat F1 lippusi sillä Brasilian GP-kisasta saattaa tarjota samaa jännitystä tälläkin kaudella.