Formula 1 Espanjan Grand Prix
21-23.06.2024 (Alustava päivämäärä)

Lähetämme e-liput. Toimitusmaksua ei veloiteta.

Rataesittely


Gran Premio de España kisa ajetaan Montmelossa, Espanjassa Barcelonan kaupungin ulkopuolella. Rata rakennettiin vuonna 1991 ja on ollut siitä lähtien Formula 1 Grand Prix sarjan kilpailupaikkana. 4.7 kilometriä pitkä rata on yksi parhaiten suunnitteluista viimeaikaisista radoista sisältäen 8 vasemman käden ja 5 oikean käden käännöstä.


Rata on osa niistä harvoista jossa testauksia järjestetään ja sekä kuljettajat että mekaanikot tuntevat aika hyvin radan jokaisen tuuman. Tämä on johtanut kritiikkiin siitä että tallit tuntevat radan niin hyvin että kilpailujen aikana on harvoin jännitystä. Huolimatta kritiikistä radalla järjestetään joka vuosi jännittävä ja ikimuistoinen kisa mukaan lukien Michael Schumacherin ensimmäinen voitto Scuderia Ferrarissa (1996) sekä kun kymmenet tuhannet katsojat juhlivat Fernando Alonsoa ensimmäisenä espanjalaisena kuskina, joka voitti Gran Premio de Catalunya-kisan (2004).


Katsojille Elf-mutka on yksi parhaita paikkoja seurata Grand Prix-kisaa, sillä se on yksi radan harvoista ohitusmahdollisuuksista. Kuljettajille kyse on kahdesta viimeisestä mutkasta, tunnettu myös New Hollandina, jotka mahdollistavat yhden kilpailun suurimmista mahdollisuuksista.


Barcelona, yksi Euroopan loistavista kulttuurihistoriallisista kaupungeista on toinen syy siihen miksi tämä tapahtuma on yleensä loppuunmyyty hyvissä ajoin ennen Grand Prix-kisaa. Valmistaudu kisaan ja osta F1 lippusi nyt.